Songfestival: Ook John de Mol lukt het niet

Gepubliceerd op vrijdag 25 mei 2012 om 10:18 in Televisie

Nederland is gisteravond wederom in de voorronde van het Eurovisie Songfestival gesneuveld. Hoewel in de zomer van vorig jaar met veel trots werd aangekondigd dat John de Mol het Songfestival wel even zou redden, heeft dat dus toch weer wat anders uitgepakt (en het gaat de laatste tijd al niet zo goed met De Mol). De act van Joan Franka zat gisteravond niet bij de populairste tien van de tweede voorronde.

Waarschijnlijk heeft Nederland weer een te Nederlandse inzending gestuurd. Dat was eerder ook al het geval met De Toppers, Sieneke en de palingsound van de 3JS. In Nederland wil het wel scoren maar het buitenland heeft er niet zoveel mee. En omdat je het als Nederland ook niet van je buurlanden moet hebben, moet je wel een heel sterke inzending hebben om punten te krijgen uit het Oostblok. En dat het kan, heeft Duitsland twee jaar geleden bewezen toen Lena het Eurovisie Songfestival won, nadat Noorwegen een jaar eerder ook al won.

Als Nederland ooit nog eens hoge ogen wil gooien op het liedjesfestijn dan lijkt het dus noodzaak om de organisatie bij de Tros weg te halen en het over te laten aan een andere partij. Gisteren bleken de dance acts weer populair. Kwamen de beste dj’s van de wereld niet uit Nederland?

Morgen, na de uitslag van het Eurovisie Songfestival wordt bekendgemaakt als hoeveelste Nederland is geëindigd in de tweede voorronde. Hopelijk niet wéér als allerlaatste…

Reacties

 1. We moeten eens kijken naar Noorwegen Zweden, Denemarken, een krachtig vrolijk mooi nummer sturen ,dan komen we door…
  Maar helaas is het toch de buurlanden die elkaar de punten geven , kijk maar in de 2e halve finale 3 landen die niet oosters waren(((.
  Wat we ook kunnen doen in plaats van Spanje( die kunnen het straks toch niet meer) alles gaan betalen, dan mogen we altijd meedoen!!!
  toch blijf ik er naar kijken, maar minder als vroeger, met alleen jury vaklieden
  Maar ja dat kost de organisatie veel geld ,want en er is veel te halen via telefoon…..
  Wat ik al zei laat nederland maar betalen ervoor dan mogen we altijd weer meedoen.)))

  Thumb up Thumb down 0

 2. we moet een keer een rock band sturen en dan maar hopen dat we wel doorgaan het is een idee

  Thumb up Thumb down 0

 3. Stop’t geld maar ergens anders in!!

  Thumb up Thumb down 0

Reageer