Bram van der Vlugt stopt met Sinterklaas spelen

Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2011 om 15:04 in Televisie

Bram van der Vlugt draagt zijn mijter over aan een opvolger. In Het Sinterklaasjournaal zal morgenavond bekend gemaakt worden wie de komende 25 jaar Sinterklaas gaat spelen. Het is al bekend dat Stefan de Walle de mijter zal overnemen.

Na 25 jaar is het mooi geweest om Sinterklaas te spelen aldus Bram van der Vlugt. Vorig jaar viel al op dat hij bij de club van het Sinterklaasfeest niet aanwezig was. Robert ten Brink speelde toen voor Sinterklaas.

Wij zullen je missen Bram je was voor mij en de rest van Nederland de beste en echte Sinterklaas. Jij bent onvervangbaar niemand die beter in de rol van Sinterklaas kan kruipen dan jij.

Kan ook nog zo zijn dat er op Nederland 1 een talentenshow start en we  op zoek gaan naar De enige echte Sinterklaas. Dit bericht klopt het is ook al bevestigd door RTL Boulevard. Ik wist wel weer dat ik gelijk had vanmiddag.

Op 5 december ben ik overal en nergens, de dag erna alleen nog maar nergens

De meiden van Girlscene vinden het niet leuk

Ik snap dat echt niet. Die kinderen zien in elke sinterklaas de ‘echte’. Waarom niet gewoon een andere man het laten spelen, en niets officieels bekend maken aan die kindjes? Sinterklaas heeft zo iets magisch dat ze toch niet zien dattie een iets ander gezicht heeft hoor.

Ik zou vet teleurgesteld zijn als kind

Huh, maar als je dat toch zo bekend gaat maken van: ‘Er komt een nieuwe sint’. Dan geloven die kleine kinderen dat toch niet meer

 

Reacties

 1. – dat doen we niet –

  Thumb up Thumb down -2

 2. […] Update: Daarin zal Sint bekend maken dat hij stopt met zijn rol als Bram Vd Vlugt. […]

  Thumb up Thumb down 0

 3. Heel erg bedankt voor 25 jaar plezier. Veel plezier en geniet van uw pensioen.

  Thumb up Thumb down +2

 4. Onwijs jammer dat Bram stopt. Mijn kinderen zijn groot geworden met hem als sinterklaas. Ik wil hem heel hartelijk bedanken voor al die jaren Sintplezier. Ik denk dat het voor zijn opvolger heel moeilijk wordt om hem te evenaren en ik wens hem dan ook heel veel succes!

  Thumb up Thumb down +1

 5. wuaha ‘De meiden van Girlscene vinden het niet leuk.’

  Thumb up Thumb down +1

 6. Vreemd bericht! Morgen zien we wel weer verder , dit kan gewoon niet waar zijn!
  .

  Thumb up Thumb down -1

 7. ff logisch nagedacht (al viel dat niet mee)…:
  de eigenlijke landelijke intocht zou dit jaar op 11-11–2011 plaatsvinden. In delen van het land wordt die dag Sint Maarten gevierd en in andere delen van het land start dan het carnavalsseizoen. Morgen wordt dus kenbaar gemaakt dat de intocht dit jaar misschien wel een week eerder of een week later wordt gedaan….

  Thumb up Thumb down 0

 8. Natuurlijk gaan ze dit niet als het stoppen van de échte sinterklaas verkopen op TV. Ik ben er zeker van dat ze dit verpakken als het verlies (verdwenen, ziek,…) van de enige echte Hulpsinterklaas van Sinterklaas. Als ze het zo verpakken op TV en daar dan op misschien een nieuwe casting aan koppelen, dan is dat voor kinderen meer dan geloofwaardig, en absoluut niet triest. Voor volwassenen die ooit kind waren en naar de goedheiligman keken, natuurlijk wel. Wij keken hier in België ook naar zijn intrede in Nederland. En hij is idd. de enige échte voor ons, daarna volgt hier Jan Decleir die ook perfect in het keurslijf van de Sint past. Misschien een goeie opvolger, ook voor Nederland ? Het is een suggestie. Maar ik las in onbevestigde roddelberichten als zou de Nederlandse acteur Jeroen Krabbé misschien deze taak overnemen ? Toch niet abnormaal na 25 jaar dat ze met een knipoog enige ode kunnen brengen aan het werk van Van der Vlugt. Alleszins : bedankt Bram voor de magie die ik als kind samen met m’n broer vroeger beleefde ! :-)

  Thumb up Thumb down +1

 9. Wel raar dat jullie in Nederland aan Jeroen Krabbé denken voor de overname van de taak van Bram van der Vlugt. Hier in België hebben we Jan Decleir. Hij zou toch ook een goeie overnemer zijn voor bij jullie in Nederland niet ? het is maar een suggestie. Ik heb hier wat zitten spelen met Photoshop. Hier is de nieuwe Sint…

  Thumb up Thumb down -3

 10. […] Kees zal nu dus de grootste kindervriend van Nederland worden. Wij lieten u gisteren al weten dat Bram van der Vlugt er na 25 jaar mee […]

  Thumb up Thumb down 0

 11. Hij was een fijne man en niemand kan u ooit vervangen!
  ook al weet ik dat sinterklaas niet bestaat… hij is voor mij de echte lieve man die sinterklaas speelt!

  Thumb up Thumb down +1

 12. beste BRAM JE WAS ECHY TOP NET ZO GOED ALS ADRIE VAN OORSCHOT EN DAN DE KIES JE NU VOOR STEFAN DE WALLE AL KIJK JE NAAR ZIJN GEZICHT OP DE FOTO HIJ IS HET HELLEMAAL OPNIEUW EEN TOP MENS VOOR DEZE ROL
  LE3IVE MENSEN EN KINDEREN STEFAN MAAKT WEEER 25 JAAR EEN ECHT SINTERKLAAS FEEST BESTE STEFAN VEEL PLEZIER .

  Thumb up Thumb down 0

 13. beste bram van de vlugt

  wij vinden het jammer dat u stopt
  met acteren sinterklaas.alle kinderen zal u missen.we zullen niet zeggen
  dat stefan van walle niet goed is.dat moet nog blijken
  u deet het heel goed.wij willen u hartelijk bedanken.voor 25 jaar inzet voor sint te zijn voor onze kinderen
  en wij wensen u veel goeds toe

  dank alle kinderen van nederland

  gr g herben

  Thumb up Thumb down +1

 14. Wat een schok toen ik hoorde dat Bram stopt met het spelen van St. Nicolaas. Hij was voor mij de enige echte Sinterklaas. Als kind was ik altijd heel enthousiast als pakjesboot nummer 12 aankwam. Altijd om twaalf uur voor de televisie. Nu neemt Stefan van der Walle het over. Erg jammer. Vanuit mijn beroep als historicus heeft Bram een onuitwisbare bijdrage geleverd aan het Nederlands cultuurgoed. Zijn gestalte is vanaf nu onderdeel van ons erfgoed. Zoals hij was er maar één!

  Thumb up Thumb down 0

 15. vandaag dus de premiere voor Stefan de Walle. ik wens je veel succes.

  Thumb up Thumb down +2

 16. Zo erg dat Bram geen sint meer is. De “nieuwe” is in mijn ogen vreselijk.(heb net even een stukje naar de intocht gekeken op tv) Bram is een statige man met heel veel humor. Mijn dochter is met hem opgegroeid. Wil hem bedanken voor al die mooie jaren

  Thumb up Thumb down 0

 17. Bram was de echte Sint.De nieuwe maakt veel te veel drukte voor een oude man (wat de Sint toch is)
  Bram bedankt hoor.

  Thumb up Thumb down 0

 18. Net zoals vele onder ons was ik verbaast dat bram dit jaar niet meer de intocht deed, maar nog groter was mijn verbazing toen ik zag dat de nieuwe zijn zijn niuewe mijter verkeert ophad, hij stond achter ste voren met de rode stenen aan de achterkant van zijn hoofd. toch een klein beginners foutje. Voor mij blijft bram de enige echte sint

  Thumb up Thumb down 0

 19. Mijn viel het ook op dat hij zijn staf niet in zijn handen kreeg toen hij van de boot afstapte. En bij zijn paard had hij hem nog niet in zijn bezit.
  Ik miste Bram zekers heel erg

  Thumb up Thumb down 0

 20. Bram, ik zit nu naar de intocht te kijken maar zoals jij je rol vervulde dat doet de nieuwe sint totaal niet! IK VIND HET HEEL ERG JAMMER!

  Thumb up Thumb down 0

 21. Beste Bram van der vlugt bedankt voor al die jaren dat u sinterklaas was het was ieder jaar weer perfect en zo strak,
  Zo als iedereen het zegt u was de enige echte sinterklaas.
  Nu stefan de walle het overneemt heb ik ook wel gezien op tv goed het is de eerste keer maar wel al een met veel fouten erin hij moet nog veel leren.

  Thumb up Thumb down 0

 22. Bram zal ik ook missen als MIJN Sinterklaas , maar ook tijdens de intocht van onze nieuwe (nu) Sinterklaas was ik wederom geëmotioneerd en vind hem hartstikke leuk (ik ben 45 jaar!)
  Misschien moet men eerst eens wat gaan wennen i.p.v. direct zo’n commentaar te geven?

  Thumb up Thumb down 0

 23. Er was er maar 1 de echte en dat was Bram “Sinterklaas”v/d Vlugt.

  Jammer dat hij gestopt is,maar aan alles komt een eind,wat zullen we hem missen.
  Bram is niet te evenaren.
  Geniet van je pensioen Bram en Stefan veel succes!

  Thumb up Thumb down 0

Reageer