Microsoft stopt met Hotmail

Gepubliceerd op woensdag 1 augustus 2012 om 09:12 in Internet

Een einde van een tijdperk is nabij. Hotmail, ooit dé e-mailprovider, stopt er volgend jaar mee om de concurrentie met Google en Yahoo ook in de toekomst aan te kunnen. Nu is Hotmail nog wel de grootste e-maildienst met een marktaandeel van 36%. Maar Google (31%) en Yahoo (32%) hijgen het bedrijf in de nek.

In de plaats van Hotmail komt Microsoft met Outlook.com, gebaseerd op het populaire zakelijke e-mailprogramma Outlook. Het grote verschil is dat de nieuwe dienst nauw samenwerkt met de sociale netwerken Facebook, Twitter, LinkedIn en Google. Later wordt daar Skype aan toegevoegd, waarmee direct vanuit de mailbox telefoongesprekken kunnen worden gestart.

Ook qua uiterlijk verandert er veel. De advertenties zijn verwijderd de zoekbalk is kleiner en de opbouw is aangepast. Hierdoor zou Outlook.com ook beter geschikt zijn voor het gebruik op de mobiele telefoon.

Gebruikers kunnen sinds gisteren overstappen op Outlook.com en ruim een miljoen mensen hebben dat in de eerste uren al gedaan. Overigens blijft je bestaande Hotmail-adres wel gewoon bestaan.

Reageer