Altijd afzien bij de Lidl

Gepubliceerd op maandag 20 september 2010 om 17:51 in Ergernissen, Humor

De meeste mensen hebben hier dagelijks last van je kiest de verkeerde rij uit in de supermarkt. Zoals ikzelf vandaag, ik moest even naar de Lidl om wat lege flessen terug brengen en had één pak melk nodig.

Er zijn bij de Lidl in Almere 4 kassa’s aanwezig waarvan er altijd maximaal één open is. Aangezien het er altijd druk is sta ik dus altijd in de verkeerde rij.

De meeste mensen hebben hier dagelijks last van je kiest de verkeerde rij uit in de supermarkt. Zoals ikzelf vandaag, ik moest even naar de Lidl om wat lege flessen terug brengen en had één pak melk nodig.

Er zijn bij de Lidl in Almere 4 kassa’s aanwezig waarvan er altijd maximaal één open is. Aangezien het er altijd druk is sta ik dus altijd in de verkeerde rij. Maar dat komt later aan bod.

Voordat je daadwerkelijk in de rij kom te staan dien eerst een hindernisbaan te nemen.

Waarom lopen er altijd van die palletsorteerders rond in de winkel op het moment dat ik er iets moet halen?

U denkt palletsorteerders waar heb je het over kerel?

Dit is de standaard werkwijze, in elke Lidl komt u ze tegen er is geen ontkomen aan. Het maakt niet uit of u om negen uur of om vijf uur naar deze winkel gaat. Terwijl ik de palletsorteerders op slinkse wijze probeer te ontwijken wordt ik abrupt afgeremd op de groentenafdeling.

Zucht, gaan we weer waarom is dit altijd de hangplek voor bejaarden in scootmobielen of met rollators. Hier heb ik vandaag zeker geen tijd voor. Nu weet ik dat ik snel moet zijn voordat deze mensen mij voor zijn bij de kassa en ik sprint weg.

Ik ga net voor de groentenafdeling linksaf en snijd ze op deze manier de pas af, eindelijk ben ik bij de flessenautomaat aangekomen. Gelukkig niemand voor me ik kan zonder problemen mijn flessen deponeren.

“Bleep Bleep Bleep neem de fles terug”

Shit heb ik weer!

Thuis niet opgelet heb zelf met mijn stomme kop de lege flessen van de Lidl en de Albert Heijn bij elkaar in de tas gedaan en dat slikt de Lidl niet.

Uiteindelijk 2 minuten en 28 seconden later ben ik klaar en druk op de groene knop voor mijn statiegeldbon € 3.25 euro. Ik ben mij ervan bewust dat ik hier kostbare minuten heb verloren. Dit wordt ook bevestigd de bejaarden zijn nergens meer te bekennen op de groentenafdeling!

Dat wordt dus sprinten richting de kassa’s.

Ik pak nog snel een pak volle melk uit het schap en begeef mij richting de enige kassa die open is. Hier was ik dus al bang voor, meer dan 3 mensen in de rij inclusief de bejaarden. Uit ervaring weet ik dat de Lidl hier maling aan heeft, ook al hangt er boven elke kassa een geel bord :

“3 in de rij kassa erbij”

Ze erop attenderen heeft geen zin ze negeren dit. Wij dienen dit dus gewoon te accepteren en niet lopen zeiken. Ik hoef u denk niet uit te leggen uit wat voor mensen er in een gemiddelde rij bij de Lidl staan?

Toch som ik het even voor u op  :

 • 2 bejaarden met rollator en scootmobiel
 • Henk en Ingrid types
 • Mensen die de Nederlandse taal niet beheersen
 • Mensen die niet kunnen lezen en met contant geld bij de PIN kassa staan

Nu weet ik dat dit lang gaat duren dit zijn dus de probleemgevallen in de gemiddelde Lidl. Vandaag lijkt het mee te vallen Henk en Ingrid hoeven enkel 2 treetjes Hollandia bier af te rekenen en zijn zo klaar.

De persoon die de Nederlandse taal niet beheerst wordt door het kassameisje verzocht om naar een andere kassa te gaan, hier kan men uitsluitend met PIN betalen. Vind dit heel grappig want er is geen enkele andere kassa open in de Lidl dus die gast weet even niet waar hij moet zijn.

Op dit moment staan er dus nog twee bejaarden voor mij in de rij, ik zie dat ze enkel een meloen en wat melk op de band hebben liggen. Met andere woorden binnen 2 minuten kan ik weer buiten staan.

Helaas het loopt vandaag iets anders :

 • Kassameisje : Weet u wat voor meloen dit is? Dan kan ik namelijk het juiste product aanslaan.
 • Bejaarde: Ja dit is de honingmeloen en hij is in de aanbieding voor € 1.50.
 • Omstander : Nee hoor dat is geen honingmeloen , maar een suikermeloen kijk maar naar de kleur hij is niet geel.
 • Bejaarde: Jawel, dit is wel de honingmeloen dit weet ik zeker het staat ook op het bord bij de groenteafdeling.
 • Kassameisje : Ik weet het niet heb geen verstand van bananen..meloenen <ding dong> Hennie graag even naar kassa 1 <ding dong>
 • ik vreet me op van binnen
 • <1 minuut later>
 • gelukkig Hennie is snel vandaag
 • Kassameisje : Hennie weet jij wat voor meloen dit is?
 • Hennie : Zou het niet weten weet je wat ik loop wel naar de groentenafdeling.
 • <2 minuten later>
 • Hennie : Het is een suikermeloen en geen honingmeloen de prijs is € 2.99
 • Omstander : Zie je wel dat ik gelijk had.
 • Bejaarde: Toch weet ik zeker dat dit een honingmeloen is.

Waarom zijn dit soort mensen altijd zo eigenwijs come on thats life dit hele geintje met die nietboeiendemeloenendiscussie ben ik nu 5 minuten verder!

Eindelijk ben ik aan beurt en reken mijn pak melk af en ga snel de winkel uit.

Ben ik dus met door het hele gezeik mijn statiegeldbonnetje vergeten in te leveren!

Dat dit Kan in Nederland!

Reacties

 1. Bij de opsomming van het type mensen dat bij de Lidle in de rij staan was je er nog 1 vergeten: Helpdesk medewerkers!

  Thumb up Thumb down 0

 2. Je schrijft het leuk, maar leer eens leestekens gebruiken.

  Heel irritant dat er nergens komma’s enzo staan. Je leest automatisch zinnen op een andere manier zo…

  Thumb up Thumb down 0

 3. […] heb ik mijn beklag al over de Lidl gedaan, maar kan het toch niet laten om weer even lekker te zeiken. Wat een ongelooflijke rot […]

  Thumb up Thumb down 0

 4. […] besloot ik om door te bloggen over van alles en nog wat. Zo is mijn Lidl erg populair geworden op de website van Nujij. Later besloot Nujij mij te bannen omdat ik mij niet […]

  Thumb up Thumb down 0

 5. Sinds waneer verkoopt de Lidl Hollandia bier?

  En kassa’s waar je alleen kunt pinnen bestaan ook niet bij Lidl!

  Weet je zeker dat je bij een Lidl bent geweest, of is die 3,25 euro aan statiegeld vanhet aantal bierflesjes die je deze morgen hebt leeggedronken?

  Thumb up Thumb down 0

 6. @peter op 28-11-2010 om 02:06

  wat zeik je toch verschrikkelijk over leestekens,

  Thumb up Thumb down -1

 7. Ik ga vaak naar de lidl en irriteer me dood aan mensen zoals jij die zich aan alles irriteren!

  Oh the irony.

  Thumb up Thumb down -1

 8. Wat een gezeur! Dat kan ik ook: ‘Sta ik gewoon rustig bij de Lidl m’n honingmeloen af te rekenen, moet er zo nodig weer iemand achter me in de rij gaan zuchten, stampvoeten en bijna het geld uit m’n portemonnee kijken, omdat ze ‘haast’ heeft. Waar is de brand?’

  Thumb up Thumb down -1

 9. Jezus,dacht dat dit alleen bij ons gebeurde in de Lidl…..
  Eerste klas kut winkel is het….

  Thumb up Thumb down 0

Reageer