Het leed dat VakantieVeilingen heet

Gepubliceerd op maandag 16 april 2012 om 14:38 in Ergernissen

Op de drukbezochte website VakantieVeilingen.nl worden iedere dag talloze arrangementen geveild. Vakanties, maar ook avondjes uit, dagjes weg en cursussen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het staat erop. Iedereen mag meebieden vanaf 1 euro, en dat spreekt Nederlanders natuurlijk erg aan. Maar is het allemaal wel zo goedkoop?

Als je een veiling hebt gewonnen, ben je verplicht het arrangement af te nemen voor het geboden bedrag. Daarbovenop komt wel altijd 4 euro administratiekosten, die in de zak van VakantieVeilingen.nl verdwijnt. Elke veiling opnieuw. Maar in veel gevallen ben je er dan nog lang niet.

Neem nou bijvoorbeeld deze veiling. Een weekend in een leuke watervilla in Zeeland, bieden vanaf 1 euro. Naarmate de tijd verstrijkt (en daarmee ook de druk voor bezoekers) hebben mensen vaak geen tijd meer om de kleine lettertjes te lezen, maar wie dat wel doet ziet de volgende verborgen kosten, wat je als ‘winnaar’ ook verplicht bent te betalen bovenop het geboden bedrag:

• € 1,- lokale heffingen p.p.p.n.
• € 8,25 dekbedsets p.p.
• € 99,50 eindschoonmaak
• € 70,- borg (wordt uitsluitend per bank geretourneerd)
• € 4,- administratiekosten VakantieVeilingen.nl

Als je voor 100 euro de veiling wint en je gaat met z’n vieren naar het huisje, dan kost het je geen 100 euro, maar 318,50 (de 70 euro borg krijg je dan wel terug). Los van het feit dat dat bedrag veel hoger is dan wat je hebt geboden, is het niet eens zo goedkoop voor een weekendje Zeeland.

De Toppers

Dan een ander voorbeeld. Op VakantieVeilingen.nl worden al 4 dagen lang, gemiddeld elke 3 minuten, de ‘laatste kaarten‘ voor De Toppers in de Amsterdam Arena weggegeven. Omdat de veiling gemiddeld binnen 3 minuten afloopt, denken bezoekers dat ze op het juiste moment op de website zijn belandt en wordt een hoog bedrag geboden, terwijl direct daarna de veiling weer opnieuw wordt gestart. Als je deze tickets bij een officieel adres koopt kost het je 98,40 euro; op VakantieVeilingen.nl gaan ze soms weg voor 125 euro (exclusief de 4 euro administratiekosten). Allemaal door bezoekers die denken een slimme deal te maken. En dat nu dus al 4 dagen lang. Hoeveel ‘laatste kaarten’ zijn er wel niet?

Wie zoekt op internet komt veel meer van deze dubieuze berichten tegen. Er is zelfs een website opgericht die beweert dat VakantieVeilingen.nl zelf actief meebiedt om de prijzen verder op te voeren. Let dus goed op als je denkt een leuke deal te sluiten op VakantieVeilingen.nl. Als prijzen te leuk om waar te zijn lijken, dan zijn ze dat vaak ook.

Heb jij ook je vraagtekens bij een website of een bedrijf? Meld het ons!

Reageer