Dokter Dokter linkeroor zit dicht

Gepubliceerd op maandag 29 november 2010 om 20:42 in Ergernissen

Als ik iets haat is het dat mijn oor dicht gaat zitten. Ben echt sinds vorig weekend zwaar verkouden / grieperig (kut griepprik). Sinds vorige week zondag zit mijn linkeroor dus dicht. Komt door de verkoudheid. Op advies van mijn huisarts afgelopen week druk bezig geweest met sprayen in mijn neus.

Natuurlijk heeft dit geen effect. Niets gewoon dicht blijven. Afgelopen weekend ben ik er zo kriegel van geworden dat ik niets kan horen met links dat ik ben gaan Googlen. Douchekop, plantenspuit, kauwgom kauwen, slaolie al deze zinloze tips heb ik toegepast. Gisteravond echt het idee dat het hier niet beter door is geworden.

Vanmorgen meteen mijn huisarts gebeld kon gelukkig om 10.30 uur terecht. U heeft gelijk uw linkeroor zit inderdaad helemaal dicht. Dat snap ik zelf ook wel anders zat ik hier natuurlijk niet! Hier heeft u een verwijzing maak even een afspraak met mijn assistente zij spuit het oor wel uit. Heb ik dit ben er nu toch? Klagen had geen nut.

Gelukkig om 15:00 uur mag ik terugkomen. De hele middag verheug ik mij op het feit dat ik rond 15.15 uur toch weer moet kunnen horen met links. Zo strak van de spanning stond ik dat ik om 14.30 al op mijn fiets sprong richting de groepspraktijk. Natuurlijk veel te vroeg. Om de tijd te doden maar even de Quote 500 gelezen. Saai kut blad trouwens.

Iets na 15:00 uur ik wordt geroepen. U mag even plaats nemen dan zal ik de spuit even pakken. Geeft u even aan of het water niet te koud / warm is? Ja hoor is goed. Vol goede moed houd ik een ijzeren bakje onder mijn oor. Laat het feest maar beginnen.

Het lijkt verdomme wel een golfslagbad daarbinnen wat een geluid. Via mijn linkeroog probeer ik in het bakje te kijken en zie wat oorsmeer in het water drijven. Kan niet beter dacht ik nog enkele minuten en ik ben verlost van het doof zijn aan één oor. Uw oor is weer helemaal picobello kan de trommelvlies weer zien zitten. Fijn, maar voel toch echt dat mijn linkeroor nog dicht zit. Dat is mogelijk meneer waarschijnlijk wat water dat nog is achtergebleven gaat vanzelf weg.

Momenteel ben ik 5 uur en 33 minuten verder na deze behandeling. Gevolg mijn oor doet pijn en zit nu echt potdicht. Hoor echt helemaal niets met links. Tussendoor op mijn pols geblazen, neus gesnoten geen effect. Oor blijft gewoon dicht zitten.

Op dit moment ben ik zwaar geirriteerd kan namelijk niets doen om dit op te lossen. Zelf vraag ik mij continu af op dit niet gewoon blijvend is. Dat zal even lekker zijn altijd een verstopt oor. Nee dat is niets voor mij.

Voel mij nog steeds zwaar belabberd hoofd zit helemaal dicht en dat laffe linkeroor. Ga open kreng! Morgenochtend meteen de huisarts weer bellen heb een bang voorgevoel. Laat mij wel doorverwijzen naar de KNO arts.

Mijn eigen risico € 260 euro (verhoogd heb nooit wat) zet ik hiermee dus op het spel. Het is niet anders dat oor moet weer open gaan. Morgen meer mensen!

dat Dit Kan in Nederland!

Tags: , ,

Reacties

 1. laat dat oor effe rusten, is dit pqas je eerste keer of zo. Voor het spuiten 1 a 3 dagen met slaolie dan laten uitspuiten, en nhet eventueel achtergebleven water gaat vanzelf weg. desnoods even tijdens het douchen met je oor onder de straal.

  Thumb up Thumb down 0

 2. Dit is niet de eerste keer. Heb zoals je kunt lezen al van alles gedaan afgelopen week. Gisteren dus laten uitspuiten het oor zit nog steeds dicht en klopt nu ook sinds gisteravond.

  De vorige keer dat ik het liet uitspuiten kon ik meteen weer horen sprong meteen open.

  Thumb up Thumb down 0

 3. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Sander, Sander. Sander heeft gezegd: http://www.datditkaninnederland.nl/2010/11/dokter-dokter-linkeroor-zit-dicht/ #dokter #help #wattedoen ben ik nu doof? […]

  Thumb up Thumb down +1

 4. En….. Is ie alweer open?!?!

  Thumb up Thumb down 0

 5. Nog steeds dicht aan de linkerkant. Heb spray / druppels gekregen moet het een week aankijken. Anders misschien naar KNO arts.

  Thumb up Thumb down 0

 6. Hoe gaat het nu met je oor? Heb je het open gekregen en zo ja, hoe dan? Ik heb namelijk precies hetzelfde. M’n oren zaten verstopt, toen ben ik naar de dokter geweest en ze uit laten spuiten, maar m’n linkeroor is nog steeds dicht en ik ben nu al een dag verder. Ik hoop echt dat het tijdelijk is. Op 17 jarige leeftijd permanent doof is niet leuk.

  Thumb up Thumb down 0

 7. Hoi, bij mij exact hetzelfde verhaal!

  Mijn linkeroor zit regelmatig dicht (al een half jaar last van). De afgelopen week werd het zo erg dat ie gwn permanent dichtzat en er een flinke druk voelbaar was. Vanmorgen oren laten uitspuiten. Na het spuiten (er kwam redelijk wat troep uit) zei ik tegen de arts “volgens mij zit ie nog dicht”, zegt de arts “ja dat kan zo lijken omdat er misschien nog water in zit”. Nu 12 uur verder, oor zit nog net zo dicht als gisteren en het gesuis is mega-irritant. Ben beetje bang dat er een overdruk is geweest die iets met het trommelvlies heeft gedaan, of dat er iets in mn binnen-oor beschadigd zit (of onder- of overdruk) ofzo…

  Kan niet wachten tot mn oor weer openspringt, tis alweer 7 dagen geleden dat ik iets heb kunnen horen met links. (overigens is mijn gehoor aan de linkerkant niet helemaal weg, ik hoor het wel nog gewoon als ik aan mijn oor krab. Het is dus waarschijnlijk een hardnekkige verstopping of een drukverschil ofzo…

  Ik beloof dat ik over 7 dagen nog een post zet om te vertellen hoe dit verhaal afloopt :)

  Thumb up Thumb down 0

 8. oor is inmiddels uit zichzelf opengegaan (sinds 2 dagen), als het zo blijft ga ik niet naar de dokter.

  Thumb up Thumb down 0

 9. tjah ik ken het sins vandaag heb ik ook hevige oor ijn altyd de rechter oor pff en dat suisen lijkt net of er koorts in zit echt pff ik haat het. maar goed sterkte mensen he laat het me weten

  Thumb up Thumb down 0

 10. ik heb sins vandaag dat ik niks hoor aan men rechter oor het doet erg veel pijn ben bang dat de prop te diep zit. heb vaker er last van en bij het uit spuiten doet het ook soms te zeer omdat het zo diep zit pff . jamer maar helaas zal er met een oorspuit beter kunen horen

  Thumb up Thumb down 0

Reageer