‘Nieuw logo’ kost Amsterdam 100.000 euro

Gepubliceerd op woensdag 5 februari 2014 om 12:15 in Actueel

Het werd natuurlijk ook wel eens tijd, maar de gemeente Amsterdam heeft eindelijk een nieuwe huisstijl, met een compleet nieuw logo. Het logo wordt een stuk “compacter”.

Bekijk zelf het resultaat. Het oude logo:

En het nieuwe logo:

Kosten: 100.000 euro. Met de hartelijke dank aan de belastingbetaler!

Toegegeven, de nieuwe huisstijl gaat niet alleen om het logo, maar het heeft er alle schijn van dat de crisis in Amsterdam definitief voorbij is.

En in vergelijking met het nieuwe rijkslogo (dat 15 miljoen euro kostte) is het natuurlijk een koopje!

Tags:

53J8 Aanwijzing: IJsselmeer

Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2013 om 10:35 in Actueel

We hebben weer een hint! Mark Labrand zei zojuist:

Maar gelukkig ligt er geen ijzel meer.

De aanwijzing die we hieruit moesten halen was: IJsselmeer.

Is Mr. X misschien op de Afsluitdijk? En plakt hij een sticker bij het monument? Of maakt hij een overtocht met de boot van Enkhuizen naar Stavoren? (Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk; de eerstvolgende boot vertrekt om 12:30 uit Enkhuizen.)

We weten dat Mr(s) X noordelijker gaat dan Bakkum. Friesland ligt dan voor de hand.

Verder vertelde Mr. X dat hij een man is. Weten we dat in elk geval zeker.

Tags:

Telegraaf kent alfabet niet

Gepubliceerd op zondag 1 september 2013 om 15:25 in Actueel

We dachten dat de komkommertijd nu zo langzamerhand wel achter de rug was, maar De Telegraaf bewijst het tegendeel. Johan Derksen meest irritante BN’er, zo kopt de krant op zijn website.

Volgens het dagblad blijkt uit onderzoek van het RTL 4-programma Ik Hou Van Holland dat Johan Derksen de meest irritante Nederlander is. Of kent de krant het alfabet misschien niet?

De complete lijst volgens de Telegraaf:

 1. Derksen, Johan
 2. Dijkshoorn, Nico
 3. Gaal, Louis van
 4. Geus, Rob
 5. Gijp, René van der
 6. Gordon
 7. Hari, Badr
 8. Joling, Gerard
 9. Knevel, Andries
 10. Kockelmann, Sven
 11. Moszkowicz, Bram
 12. Paulusma, Piet
 13. Ratelband, Emile
 14. Rossum, Maarten van
 15. Rutte, Mark
 16. Samsom, Diederik
 17. Smeets, Mart
 18. Sterretje
 19. Verlinde, Albert
 20. Wilders, Geert
Tags:

‘Keiharde straffen’ voor ‘echte relschoppers’ Haren

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2013 om 12:42 in Actueel

Twee hoofdrolspelers van de bekende Facebookrellen in Haren zijn door de rechtbank in Groningen veroordeeld. De twee mannen van 18 en 25 jaar staken onder meer een auto in brand en hitsten anderen op om mee te doen. Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen van 8 en 12 maanden, maar de rechtbank kwam niet verder dan….. een taakstraf van 240 uur.

Volgende de rechter had de 18-jarige dader een ‘aanzienlijke bijdrage in het geweld’ (=hoofddader dus), maar waren er meer. En dat is reden genoeg om het te laten zitten bij een taakstrafje.

Weer komen dus criminelen, waarvan vast staat dat het daders zijn, weg met een taakstrafje. Net als dat ook al gebeurde bij openlijke geweldpleging, waarvan de mishandeling werd vastgelegd op camera’s.

Dat Dit Kan in Nederland!

Tags:

Gaat koningin Beatrix aftreden?

Gepubliceerd op maandag 28 januari 2013 om 17:09 in Actueel

Net binnengekomen: om 19:00 uur geeft koningin Beatrix een belangrijke persconferentie. Waarover wil de RVD niet zeggen, maar het laat zich natuurlijk wel raden. Gaat koningin Beatrix aftreden?

Het staatshoofd viert later deze week haar 75e verjaardag. Zoals het er nu uitziet is dat haar laatste verjaardag als koningin van Nederland. Willem-Alexander zou dan binnenkort wel eens onze nieuwe koning kunnen zijn.

Op Nederland 1 is zojuist een live-uitzending van de NOS gestart met het laatste nieuws.

Update: Diverse bronnen hebben de troonsafstand van de majesteit bevestigd, meldt het ANP.
Update: Direct na de persconferentie zal Mark Rutte reageren.
Update: Beatrix bevestigd aftreden op 30 april 2013, precies 33 jaar na haar aantreden.

Tags:

Taakstrafje voor zware mishandeling

Gepubliceerd op dinsdag 22 januari 2013 om 11:12 in Actueel

Justitie laat zich weer eens van haar sterkste kant zien. De man die een Hardenberger met een karateslag in één keer en zonder aanleiding knock-out sloeg, heeft een taakstraf gekregen van 120 uur. Waarvan 40 voorwaardelijk.

Het slachtoffer brak zijn kaak, scheurde zijn schedel en liep een hersenschudding op. Wekenlang kon hij niet normaal eten. Een geluk bij een ongeluk was dat het incident duidelijk op video is vastgelegd, zodat de dader makkelijk kon worden gevonden. Maar de rechter vond een taakstrafje van 80 uur meer dan genoeg. Daarnaast moet de dader de Hardenberger een schadevergoeding van 1290 euro betalen.

Bekijk de video:

We zijn benieuwd hoe de daders van de mishandeling in Eindhoven ermee weg komen. Als ze al worden opgepakt.

Aanleg ecoduct leidt tot afschieten herten

Gepubliceerd op woensdag 14 november 2012 om 10:44 in Actueel

Het moet toch niet gekker worden. Eerst worden er miljoenen geïnvesteerd in de aanleg van een ecoduct over de A28 bij Hulshorst zodat dieren veilig de snelweg kunnen oversteken en vervolgens gaan ze edelherten afschieten omdat… ze gebruik maken van het ecoduct.

Het klinkt als een typische Belgenmop maar het besluit van de provincie Gelderland staat vast, ondanks felle tegenstand van onder meer de Partij voor de Dieren. Boeren aan de andere kant van de snelweg vrezen dat de herten de snelweg oversteken en schade gaan aanrichten aan hun landbouwgewassen. Maar had men dat niet kunnen bedenken vóórdat men met plannen over de aanleg van de ecoducten kwam? Waarom zijn die ecoducten in hemelsnaam aangelegd?

En als alleen die herten voor problemen zorgen, dan zijn er vast wel andere mogelijkheden te bedenken. Wat te denken van het verplaatsen van de dieren naar bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen tussen Almere en Lelystad?

Beëdiging ministers blijkt toneelstuk

Gepubliceerd op maandag 5 november 2012 om 16:58 in Actueel

Vandaag vond voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de beëdiging plaats in het bijzijn van een camera, live op tv. Een bijzondere stap die de ‘transparante democratie’ moet aantonen. Maar hierdoor is er eigenlijk maar weinig overeind gebleven van de geloofwaardigheid van de eed: het werd een spel. Want wat gebeurde er? Er was miscommunicatie met de NOS: dus ‘moest’ de eed opnieuw!

Het afleggen van de eed is een uiterst serieuze plechtigheid. Wanneer een minister niet helemaal eerlijk is gebleken, kan men erop terugvallen. Het is geen theaterstuk met amusementswaarde. Al is het dat wel geworden door de eed opnieuw te doen. Wat is dan eigenlijk nog de waarde van de eed als we het voor de show gewoon ‘even’ opnieuw doen? De nieuwe ministers hebben de eed afgelegd en het staat op beeld. Als je te laat bent met uitzenden, zend je het later toch gewoon alsnog uit?

Dat vond ook de koningin, zo blijkt uit een geluidsopname van de RVD:

Moet het opnieuw? Echt? Niet doen. Dan wordt het een toneelstukje.

Beluister het fragment hier.

Nu is de vraag: wie heeft nou de échte beëdiging uitgezonden? RTL, die wel op tijd was met de registratie? Of de NOS, die de  tweede ‘show’ uitzond? Of moet het dan misschien nog maar een derde keer om zeker te weten dat iedereen uit gaat van dezelfde beëdiging?

Bram Moszkowicz geroyeerd voor het leven

Gepubliceerd op dinsdag 30 oktober 2012 om 11:25 in Actueel

Topadvocaat Bram Moszkowicz, ooit stond hij bekend als de beste strafpleiter van Nederland. Maar daar lijkt nu een einde aan gekomen te zijn: de Raad van Discipline heeft Bram levenslang geroyeerd.

Volgens de tuchtraad heeft Moszkowicz de regels te vaak overtreden. Zo liet hij zijn cliënten grote bedragen contant betalen, was zijn administratie niet op orde en deed hij niets om zijn vakkennis op peil te houden.

Het zit Bram ook niet mee. Gisteren werd bekend dat hij een schikking heeft getroffen met de Belastingdienst wegens belastingontduiking. Ook staat hij terecht voor het beledigen van rechter in de zaak-Wilders en is zijn relatie met Eva Jinek voorbij. En nu kan hij dus ook op zoek naar een nieuwe baan.

Het besluit staat nog niet vast: Moszkowicz gaat in hoger beroep. Tot die tijd mag hij zijn beroep blijven uitoefenen. Maar dan lijkt een definitieve carrièremove naar RTL Boulevard-deskundige onvermijdelijk. Hoewel, deskundige….

National Geographic: ‘Prins Friso overleden’

Gepubliceerd op zondag 28 oktober 2012 om 08:08 in Actueel

National Geographic heeft vanmorgen ten onrechte gemeld dat Prins Friso is overleden. De zender ging op zwart en betoog zijn medeleven aan de Koninklijke Familie:

De Rijksvoorlichtingsdienst kan dit nieuws tegenover de NOS niet bevestigen:

Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de Prins mededelingen doen.

Waarom deze tekst in beeld is gekomen is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de zender heel wat uit te leggen heeft. Op Twitter zochten duizenden mensen naar bevestiging van het nieuws, maar dat kon niet worden gevonden. Andere media hielden zich stil. Inmiddels heeft de zender zijn normale programmering weer hervat.

Prins Friso ligt sinds zijn skiongeval van 17 februari in coma met een zware hersenbeschadiging.